Hovězí ragú s rajským protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ragú s rajským protlakem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 54620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
150 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
180 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 911,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 868,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ragú s rajským protlakem postup přípravy receptu:
1 | Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. |
2 | Cibuli, česnek, slaninu a rajčata pokrájíme na drobné kousky. Hovězí maso krájíme na kostky, velké cca 2 x 2cm. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou a s celerem. Potom k orestované slanině a zelenině přidáme nakrájený česnek i kousky hovězího masa, za stálého míchání opékáme, dokud kousky masa nezhnědnou, dále mícháme, směs opékáme ještě dalších 10 minut. Po této době posypeme maso lžící hladké mouky, přidáme rajčatový protlak a za důkladného promíchávání vaříme asi 2 minuty. Přisypeme pokrájená rajčata, zalijeme 150 ml hovězího vývaru, 150 ml červeného vína a za stálého míchání přivedeme směs k varu. Po dosažení varu omáčku ochutíme špetkou pepře, soli, dvěma lžičkami oregána a 1/2 lžičky muškátového oříšku. Ochucenou omáčku vaříme 45 minut na mírném ohni za občasného míchání. Tuto masovou omáčku servírujeme teplou. |