Jednoduchý recept

Salát cibulový se sýrem a vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54621
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 ks Cibule
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na zálivku
3 ml Citronová šťáva
150 g Klobása - Čabajka
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet Sherry
0,5 ks Okurka salátová
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
80 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
7% Sacharidy 24 g
63% Tuky 47 g
35% Sodík 695 mg
54% Bílkoviny 31 g

Salát cibulový se sýrem a vejcem postup přípravy receptu:

1

Vejce pomocí lžíce vložíme do vroucí vody, povaříme je 8 - 10 minut natvrdo, následně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.

2

Oloupanou cibuli krájíme na tenké prstence, které dáme do vhodné nádoby. V kastrůlku přivedeme k varu olej, víno, ocet, špetku solí a med. Hotovou zálivku stáhneme ze sporáku a ihned jí zalijeme cibuli. Promícháme, necháme vychladnout, z vychladlé cibule slijeme zálivku a smícháme ji s vařenými žloutky na hladkou hmotu. Omytou salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka, spolu s čabajkou, rozkrájenou také na kolečka, vmícháme k cibuli. Sýr Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky, vše zalijeme zálivkou ze žloutku a důkladně promícháme.

3

Nakonec salát ještě ochutnáme, dochutíme podle chutí zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. V lednici necháme odležet a vychladit, následovně podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Povrch každé salátové porce posypeme nadrobno nasekaným vařeným bílkem.

Poznámka

Servírujeme studené. Salát je vhodným pikantním předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept