Recept

Základní kynuté těsto pizzu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 54623

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Droždí sušené
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Voda pitná
Na vál
10 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
10% Sacharidy 35 g
2% Tuky 2 g
10% Sodík 195 mg
10% Bílkoviny 6 g

Základní kynuté těsto pizzu postup přípravy receptu:

1

V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.

Poznámka

Lze použít pro přípravu různých typů pizzy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept