Základní kynuté těsto pizzu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní kynuté těsto pizzu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 54623 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Droždí sušené |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Na vál | |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 412,2mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 9,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní kynuté těsto pizzu postup přípravy receptu:
1 | V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme. |
Poznámka
Lze použít pro přípravu různých typů pizzy.