Selský chléb s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský chléb s fíky
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54627 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
50 g | Fíky čerstvé |
400 g | Mouka chlebová |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 204,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Fíky čerstvé, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selský chléb s fíky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Polovinu fíků nasekáme na kousky a přidáme do mísy. Zalijeme vodou, olivovým olejem, promícháme a přendáme do nádoby domácí pekárny. Zvolíme program framcouzský chléb a necháme péct. Po zaznění signálu chléb posypeme zbytkem nasekaných fíků, necháme dopéct. |
Ach jo, hned bych si ho dala.