Jednoduchý recept

Salát z červeného hlávkového zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54628
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
20 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
2 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 079kJ
4% Sacharidy 15 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 228 mg
6% Bílkoviny 3 g

Salát z červeného hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce se dvěma špetkami soli v octové vodě. Povaříme 4 - 5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.

2

Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu, podle chuti cukr, ještě vyšleháme.

3

Předvařené zelí podle porcí poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený překrm s do křupava opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept