Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 270 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54630

Ingredience

120 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
3 l Voda pitná
8 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 166kJ
11% Sacharidy 41 g
62% Tuky 46 g
6% Sodík 127 mg
83% Bílkoviny 46 g

Krém zvaný bavorský postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a vyškrábeme z něj nožem dřeň, vyškrabanou dřeň i lusk vložíme do mléka.

2

Studenou vodu vlijeme do hrnku a necháme v ní nabobtnat želatinu.

3

Do misky vlijeme žloutky, přidáme cukr a ušleháme krém.

4

Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a stále mícháme, během míchání postupně přiléváme do krému ze žloutků. Jakmile všechno mléko vlijeme, přemístíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ale krém příliš zahřívat, protože by nezhoustl.

5

Vymačkáme ve vodě nabobtnalou želatinu, postupně ji zamícháme do horkého krému.

6

Pak mísu přendáme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud krém nezchladne.

7

Ještě než začne krém tuhnout, vmícháme do něj ušlehanou smetanu.

8

Kovovou formu vypláchneme vodou a vložíme do ní krém. Zakryjeme průsvitnou fólií a odložíme do chladničky přibližně na 4 hodiny. Počkáme, dokud neztuhne.

9

Než budeme krém podávat, vložíme formu na chvilku do horké vody, poté krém vyklopíme na mísu. Nakrájíme na dílky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Krém můžeme podávat s ovocnou šťávou, s kompotem nebo s makronkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept