Krém z kávy a moka čokolády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z kávy a moka čokolády
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54631 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
30 g | Čokoláda hořká |
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao |
125 ml | Káva Espresso |
2 cl | Likér Kahlua |
250 ml | Mléko polotučné |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 l | Voda pitná |
5 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 445,8mg |
Draslík | 115,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 436,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Káva Espresso, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér Kahlua, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z kávy a moka čokolády postup přípravy receptu:
1 | Studenou vodu nalijeme do hrnečku a necháme v ní nabobtnat želatinu. |
2 | Do misky vlijeme žloutky a cukr, ušleháme do pěny. |
3 | V dalším hrnku ohřejeme mléko. V horkém mléce rozpustíme čokoládu, kterou poté spolu s 200 ml smetany, kávou a likérem zamícháme do krému. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nezhoustne, následně vmícháváme nabobtnalou želatinu. |
4 | Krém s mísou vložíme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Zbylých 50 ml smetany ušleháme do tuha a přimícháme ke krému. |
5 | Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně, krém vyklopíme. Krájíme na dílky, před podáváním zasypeme kakaem. |
Poznámka
Servírujeme studené.