Mangový krém s likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangový krém s likérem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54633 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Mango |
50 g | Máta |
125 ml | Mléko polotučné |
2 cl | Mučenkový likér |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 plátek | Želatina |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 442,1mg |
Draslík | 247,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mango, Máta, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mučenkový likér nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mangový krém s likérem postup přípravy receptu:
1 | Z omytého manga oloupeme slupku, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme. |
2 | Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu. |
3 | Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. V dalším hrnku ohřejeme mléko. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme za postupného přilévání horkého mléka, dokud krém nezhoustne. Přidáme želatinu a mícháme. Vlijeme rozmixovanou dužninu manga a mučenkový likér. Pak vložíme krém s mísou do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, z bílků ušleháme sníh. Střídavě do krému vmícháváme ušlehanou smetanu a sníh. |
4 | Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Pak před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme ho na dílky a před podáváním posypeme nasekanou mátou. |