Krém z jahod s likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z jahod s likérem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54635 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
2 cl | Likér pomerančový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Želatina plátková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 346,4mg |
Draslík | 216,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina plátková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z jahod s likérem postup přípravy receptu:
1 | Jahody omyjeme, odstraníme stopky a část jahod necháme stranou na ozdobu. Zbytek pokrájíme na kousky. Zakapeme je likérem a zasypeme moučkovým cukrem. 15 minut jahody marinujeme. |
2 | Potom je rozmixujeme a prolisujeme sítem. |
3 | Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu. |
4 | Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. Na pánvičce na mírném ohni rozpustíme nabobtnalou želatinu. Vložíme ji do rozmixovaných jahod, vmícháme a jahodovo-želatinovou směs potom vmícháme do krému. |
5 | Misku s krémem vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme do krému, ještě než začne tuhnout. |
6 | Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme na dílky a před podáváním ozdobíme zbytkem jahod. |