Jednoduchý recept

Ruský zeleninový salát

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54636
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
3 ml Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Fazolky mražené
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Hrášek mražený
300 g Mrkev kořen
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 ks Okurka salátová
2,5 dl Olej slunečnicový
300 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
5% Sacharidy 17 g
41% Tuky 31 g
18% Sodík 356 mg
10% Bílkoviny 6 g

Ruský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Celer omyjeme, očistíme, opět omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme do půl litru vroucí, mírně osolené vody okyselené citronovou šťávou. Povaříme 6-8 minut, aby celer zůstal křupavý a ne rozvařený. Přelijeme přes síto, necháme okapat a vychladnout. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka a povaříme také 10 minut v půl litru mírně osolené vody. Scedíme, necháme okapat a vychladnout. Do vody, ve které se vařila mrkev a petržel, vsypeme mražený hrášek s fazolky, povaříme 3-5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.

2

Všechnu povařenou zeleninu dáme do vhodné misky, podle chuti osolíme, opepříme, pokapeme octem, dochutíme cukrem a zamícháme.

3

Žloutky smícháme s olejem na majonézu, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice, zalijeme zeleninu v misce a důkladně promícháme. Hotový salát vložíme do lednice odležet. Podáváme na talířích. Porce ozdobíme nakrájenou salátovou okurkou a olivami.

Poznámka

Salát podáváme jako hlavní jídlo s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept