Recept

Pěna z čokolády s pomerančovým likérem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54638

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
2 cl Likér pomerančový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká
50 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
14% Sacharidy 49 g
47% Tuky 36 g
3% Sodík 60 mg
15% Bílkoviny 8 g

Pěna z čokolády s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Čokoládu rozlámeme na drobné kousky, které vložíme do misky. Připravíme si vodní lázeň a misku s čokoládou do ní vložíme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme.

2

Do další misky vlijeme žloutky a 2 lžíce cukru. Ušleháme z cukru a žloutků krém, přidáme do něj kakao a vlijeme likér.

3

Ušleháme sníh z bílků. Postupně do něj přidáváme další 2 lžíce cukru. Ušleháme smetanu do tuha.

4

Pak vešleháváme rozpuštěnou čokoládu.

5

Vmícháme do krému ušlehanou smetanu a bílkový sníh. Vmícháváme opatrně, pěna by měla zůstat nadýchaná.

6

Vložíme pěnu do mísy a překryjeme průsvitnou fólií. Necháme 4 hodiny v chladničce vychladit.

7

Z vychlazené pěny vykrajujeme lžícemi noky, které před podáváním posypeme nastrouhanou čokoládou a posypeme zbylým moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept