Pěna z čokolády s pomerančovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z čokolády s pomerančovým likérem
Pěna z čokolády s pomerančovým likérem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54638 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
50 g | Čokoláda mléčná |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao |
2 cl | Likér pomerančový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 295,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z čokolády s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu rozlámeme na drobné kousky, které vložíme do misky. Připravíme si vodní lázeň a misku s čokoládou do ní vložíme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. |
2 | Do další misky vlijeme žloutky a 2 lžíce cukru. Ušleháme z cukru a žloutků krém, přidáme do něj kakao a vlijeme likér. |
3 | Ušleháme sníh z bílků. Postupně do něj přidáváme další 2 lžíce cukru. Ušleháme smetanu do tuha. |
4 | Pak vešleháváme rozpuštěnou čokoládu. |
5 | Vmícháme do krému ušlehanou smetanu a bílkový sníh. Vmícháváme opatrně, pěna by měla zůstat nadýchaná. |
6 | Vložíme pěnu do mísy a překryjeme průsvitnou fólií. Necháme 4 hodiny v chladničce vychladit. |
7 | Z vychlazené pěny vykrajujeme lžícemi noky, které před podáváním posypeme nastrouhanou čokoládou a posypeme zbylým moučkovým cukrem. |