Recept

Hovězí s dashi omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54641

Ingredience

2 l Granule dashi
1 kg Hovězí kýta
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel - nať
1 ks Zázvor celý
6 ks Šalotka
Salát
3 ks Cibulka jarní
1 ks Kedlubna
2 ks Okurka salátová
1 ks Petržel - nať
Omáčka
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Olej rostlinný
3 polévková lžíce Sójová pasta Miso
2 polévková lžíce Víno Saké
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 333kJ
19% Sacharidy 67 g
155% Tuky 116 g
38% Sodík 763 mg
112% Bílkoviny 63 g

Hovězí s dashi omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci smícháme dashi, mrkev, nať petržele, šalotku a zázvor. Přivedeme k varu. Mezitim si hovězí maso stáhneme provázkem, aby drželo tvar.

2

Maso dáme do vývaru z dashi a zeleniny. Za občasného míchání vaříme asi 55 minut, dokud maso nebude měkké. Hrnec s masem dáme stranou a necháme odstát. Poté hovězí přendáme do mísy, zalijeme vývarem a dáme do ledničky.

3

Připravíme si střední mísu do které budeme dávat suroviny na salát. Okurku, kedlubnu, jarní cibulku a nať nakrájíme na tenké nudličky.

4

Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.

5

V menším rendlíku si připravíme omáčku z vývaru, miso, saké, rostlinný olej, cukr, prolisovaný česnek a promícháme, aby vznikla hladká směs.

6

Salát naservírujeme na talíře, navrch naskládáme plátky masa a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Používáme červenou i bílou sójovou omáčku miso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept