Hovězí s dashi omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s dashi omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54641 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 l | Granule dashi |
1 kg | Hovězí kýta |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel - nať |
6 ks | Šalotka |
1 ks | Zázvor celý |
Salát | |
---|---|
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Kedlubna |
2 ks | Okurka salátová |
1 ks | Petržel - nať |
Omáčka | |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Šalotka, Zázvor celý, Cibulka jarní, Kedlubna, Okurka salátová, Česnek, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sójová pasta Miso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s dashi omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci smícháme dashi, mrkev, nať petržele, šalotku a zázvor. Přivedeme k varu. Mezitim si hovězí maso stáhneme provázkem, aby drželo tvar. |
2 | Maso dáme do vývaru z dashi a zeleniny. Za občasného míchání vaříme asi 55 minut, dokud maso nebude měkké. Hrnec s masem dáme stranou a necháme odstát. Poté hovězí přendáme do mísy, zalijeme vývarem a dáme do ledničky. |
3 | Připravíme si střední mísu do které budeme dávat suroviny na salát. Okurku, kedlubnu, jarní cibulku a nať nakrájíme na tenké nudličky. |
4 | Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky. |
5 | V menším rendlíku si připravíme omáčku z vývaru, miso, saké, rostlinný olej, cukr, prolisovaný česnek a promícháme, aby vznikla hladká směs. |
6 | Salát naservírujeme na talíře, navrch naskládáme plátky masa a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Používáme červenou i bílou sójovou omáčku miso.