Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54642
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 ks Bílá cibulka
2 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
600 g Kapr obecný
3 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový
100 g Protlak rajčatový
200 ml Víno bílé
300 ml Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
2% Sacharidy 8 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 65 mg
41% Bílkoviny 23 g

Studený kapr po řecku postup přípravy receptu:

1

Do osolené vody přilijeme víno, olej a ocet, přidáme bobkové listy, oloupaný česnek a dáme vařit. Do vroucího nálevu vložíme oloupané cibulky a žampióny a vše vaříme 20 minut.

2

Kapra vykostíme (kůži ponecháme) a nakrájíme na malé porce. Ty naskládáme do kastrolu, zalijeme vroucím nálevem i s cibulkami a žampióny, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 15 minut.

3

Necháme vychladnout, porce kapra opatrně vybereme a narovnáme na mísu. Obložíme je cibulkami a žampióny a přelijeme rozmíchaným nálevem. Necháme vychladit a podáváme.

Poznámka

Žampióny můžeme použít čerstvé i konzervované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept