Mrkvový salát s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový salát s mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54645 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 dl | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Mandle loupané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej salátový, Pepř černý mletý, Mandle loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový salát s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Příprava zálivky: Citrónovou šťávu dáme do vhodné nádoby. Přilijeme olej, přidáme sůl, pepř. Všechny suroviny dobře rozšleháme. Očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, ihned zalijeme připravenou zálivkou a vložíme do lednice odležet. |
2 | Med zahřejeme v mikrovlnné troubě. Mandle hrubě nasekáme, promícháme s teplým medem, necháme vychladnout. Medové ořechy dáme do misky s mrkvi, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a promícháme. |
3 | Podáváme na talířích nebo v salátových mističkách. |
Poznámka
Tento salát má neobvyklou chuť. Podáváme jako přílohu k pikantnímu hovězímu masu. Hodí se také ke zvěřině.