Recept

Uzený bůček s rybízovo-vínovou omáčkou a křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54646

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřový bok uzený
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
Omáčka
1 ks Cibule
400 g Cibule perlová
1 polévková lžíce Divoké koření celé
100 g Džem rybízový
5 dl Masový vývar
80 g Slanina vepřová
5 dl Víno ryzlink
Na ozdobu
4 polévková lžíce Křen

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 321kJ
9% Sacharidy 32 g
65% Tuky 49 g
222% Sodík 4 g
65% Bílkoviny 37 g

Uzený bůček s rybízovo-vínovou omáčkou a křenem postup přípravy receptu:

1

Uzený (libovější) vepřový bůček dáme do hrnce s 1.5 litrem vody. Přidáme k němu očištěnou cibuli, bobkový list, stroužek česneku, sůl a pomalu budeme vařit 60 - 80 minut téměř doměkka. Poté maso vyjmeme, pokrájíme na kousky velikosti sousta. Mladou cibulku perlovku očistíme a odkrojíme zelenou nať.

2

Mezitím připravíme omáčku. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi rozškvaříme nadrobno pokrájenou uzenou slaninu. Přidáme k ní pokrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Poté přidáme rybízovou marmeládu bez zrníček, červené víno a silný čistý vývar. Do omáčky přimícháme 1 lžíci čerstvě pomletého divokého koření, přidáme 2 jarní cibule, maso a společně za občasného promíchání vaříme asi 10 minut.

3

Oloupeme, omyjeme křen a jemně nastrouháme. Zelenou nať z cibulky perlovky pokrájíme zešikma na proužky.

4

Maso a cibuli vyjmeme z omáčky, ozdobně je rozložíme na talíře, posypeme křenem a dozdobíme cibulovou natí. K masu přilijeme omáčku a servírujeme.

Poznámka

K rybízo-vínové omáčce a uzenému bůčku podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept