Recept

Rendlík plný různých chutí

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 95 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54647

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
50 g Celer - nať
4 ks Cibulka jarní
150 g Hlíva ústřičná
1500 g Krůtí maso
1 ks Mrkev kořen
100 g Nudle Ramen
300 g Sýr sójový - Tofu
0,5 l Voda pitná
0,3 ks Zelí čínské
1 ks Řasy Kombu
Ponzu
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Omáčka sojová - Tamari
1 kávová lžička Rybí vločky
60 ml Víno Saké
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 ks Řasy Kombu

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 068kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 20 g
83% Sodík 2 g
170% Bílkoviny 96 g

Rendlík plný různých chutí postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu do které namočíme asi na 50 minut řasu kombu. Poté hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut a pak řasu vyndáme. Do hrnce dáme kousky krůtího masa a vaříme 10-12 minut. Poté maso přendáme do mísy a přelijeme trochou vývaru. Do zbytku vývaru hodíme mrkev a necháme 2 minuty povařit. Pak ji vyndáme. Připravíme si rendlík do kterého vývar přecedíme.

2

Do mísy dáme horkou vodu do které namočíme nudle ramen asi na 8 minut. Potom je přecedíme a dáme stranou. Připravíme si tác na který dáme kousky krůtího masa, nudle, na kostky nakrájené tofu, houby, zeleninu a petržel.

3

Ponzu si připravíme tak, že smícháme citrónovou a limetkovou šťávu s octem, sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, řasou kombu a vločkami bonito. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Ponzu nalijeme do čtyř misek. Na stůl položíme vařič, na který dáme rendlík s vývarem a vaříme. Všechny ingredience připravené na tácu dáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté si každý hůlkami vyndavá ingredience z rendlíku a namáčí v ponzu omáčce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept