Rendlík plný různých chutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rendlík plný různých chutí
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 95 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54647 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
50 g | Celer - nať |
4 ks | Cibulka jarní |
150 g | Hlíva ústřičná |
1500 g | Krůtí maso |
1 ks | Mrkev kořen |
100 g | Nudle Ramen |
1 ks | Řasy Kombu |
300 g | Sýr sójový - Tofu |
0,5 l | Voda pitná |
0,3 ks | Zelí čínské |
Ponzu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Omáčka sojová - Tamari |
1 ks | Řasy Kombu |
1 kávová lžička | Rybí vločky |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
60 ml | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 285,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cibulka jarní, Voda pitná, Zelí čínské, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Limetková šťáva, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hlíva ústřičná, Krůtí maso, Mrkev kořen, Nudle Ramen, Sýr sójový - Tofu, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Řasy Kombu, Řasy Kombu, Rybí vločky, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rendlík plný různých chutí postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu do které namočíme asi na 50 minut řasu kombu. Poté hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut a pak řasu vyndáme. Do hrnce dáme kousky krůtího masa a vaříme 10-12 minut. Poté maso přendáme do mísy a přelijeme trochou vývaru. Do zbytku vývaru hodíme mrkev a necháme 2 minuty povařit. Pak ji vyndáme. Připravíme si rendlík do kterého vývar přecedíme. |
2 | Do mísy dáme horkou vodu do které namočíme nudle ramen asi na 8 minut. Potom je přecedíme a dáme stranou. Připravíme si tác na který dáme kousky krůtího masa, nudle, na kostky nakrájené tofu, houby, zeleninu a petržel. |
3 | Ponzu si připravíme tak, že smícháme citrónovou a limetkovou šťávu s octem, sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, řasou kombu a vločkami bonito. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Ponzu nalijeme do čtyř misek. Na stůl položíme vařič, na který dáme rendlík s vývarem a vaříme. Všechny ingredience připravené na tácu dáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté si každý hůlkami vyndavá ingredience z rendlíku a namáčí v ponzu omáčce. |