Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54651

Ingredience

170 ml Granule dashi
45 g Kedlubna
150 g Krevety tygří - loupané
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Losos - filety
50 g Maizena - kukuřičný škrob
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Shiitake houby
1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Zázvor celý
4 ks Šalotka
Omáčka
2 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
60 ml Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Víno Saké
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
37% Sacharidy 134 g
14% Tuky 10 g
41% Sodík 813 mg
82% Bílkoviny 46 g

Omeleta s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy dáme mouku, škrob a prášek do pečiva. V jiné misce smícháme dashi, miso a mirin. Do misky s moukou dáme vejce a směs z dashi. Propracujeme tak, aby vzniklo těstíčko. Potom přidáme nakrájené proužky kedlubny, houby, šalotku, zázvor, kousky lososa, krevety, osolíme a vše dobře promícháme.

2

Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje a rozpálíme. Naběračkou nabereme směs a rozlijeme na pánev, tak aby nám vznikla omeleta. Pečeme z obou stran asi 5 minut. Takto postupujeme i u dalších omelet.

3

V menšim hrnci smícháme rajčatový protlak, sójovou omáčku, saké, mirin, cukr, ocet, mletý zázvor, prolisovaný česnek a hořčici. Přidáme 3 lžíce vody a na plotně privedeme k varu. Necháme povařit asi 10-12 minut.

4

Smažené omelety potřeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept