Omeleta s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54651 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
170 ml | Granule dashi |
45 g | Kedlubna |
150 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Losos - filety |
50 g | Maizena - kukuřičný škrob |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Šalotka |
4 ks | Shiitake houby |
1 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
60 ml | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce | Víno Saké |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 242,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 214,1mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Kypřicí prášek do pečiva, Losos - filety, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Šalotka, Shiitake houby, Sójová pasta Miso, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý, Česnek, Cukr třtinový, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Maizena - kukuřičný škrob, Mouka pšeničná hladká T 650, Víno rýžové japonské - Mirin, Hořčice, Ocet rýžový , Omáčka sojová - Tamari, Protlak rajčatový, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy dáme mouku, škrob a prášek do pečiva. V jiné misce smícháme dashi, miso a mirin. Do misky s moukou dáme vejce a směs z dashi. Propracujeme tak, aby vzniklo těstíčko. Potom přidáme nakrájené proužky kedlubny, houby, šalotku, zázvor, kousky lososa, krevety, osolíme a vše dobře promícháme. |
2 | Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje a rozpálíme. Naběračkou nabereme směs a rozlijeme na pánev, tak aby nám vznikla omeleta. Pečeme z obou stran asi 5 minut. Takto postupujeme i u dalších omelet. |
3 | V menšim hrnci smícháme rajčatový protlak, sójovou omáčku, saké, mirin, cukr, ocet, mletý zázvor, prolisovaný česnek a hořčici. Přidáme 3 lžíce vody a na plotně privedeme k varu. Necháme povařit asi 10-12 minut. |
4 | Smažené omelety potřeme omáčkou a podáváme. |