Krůtí řízek ve strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízek ve strouhance
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54653 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Kedlubna |
4 ks | Krůtí maso |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej sezamový |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Omáčka pikantní worcesterová |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 208,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 80,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Limetka, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí, Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Hořčice, Kečup, Omáčka pikantní worcesterová, Omáčka sojová - Tamari mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízek ve strouhance postup přípravy receptu:
1 | Na kuchyňské prkénko si položíme krůtí řízky, které zlehka naklepeme a po okrajích uděláme menší zářezy, aby se maso nekroutilo. |
2 | Maso obalíme v hladké mouce, poté v ušlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 10 minut do ledničky. |
3 | Na přípravu omáčky budeme potřebovat menší hrnec, do kterého nalijeme worcesterskou a sójovou omáčku. Přidáme cukr, kečup, hořčici, saké, ocet a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. |
4 | Připravíme si větší pánev do které nalijeme slunečnicový a sezamový olej. Když je olej rozpálený, dáme do něj řízky a smažíme po obou stranách asi 5-7 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme a necháme odkapat na ubrousku. |
5 | Krůtí řízky nakrájíme na větší nudličky a dáme na talíř. Přidáme najemno nakrájenou kedlubnu s kousky limetky. |