Recept

Krůtí řízek ve strouhance

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 57 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54653
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Kedlubna
4 ks Krůtí maso
1 ks Limetka
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej sezamový
0,5 dl Olej slunečnicový
8 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
Omáčka
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Omáčka pikantní worcesterová
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 285kJ
8% Sacharidy 28 g
26% Tuky 19 g
41% Sodík 818 mg
10% Bílkoviny 6 g

Krůtí řízek ve strouhance postup přípravy receptu:

1

Na kuchyňské prkénko si položíme krůtí řízky, které zlehka naklepeme a po okrajích uděláme menší zářezy, aby se maso nekroutilo.

2

Maso obalíme v hladké mouce, poté v ušlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 10 minut do ledničky.

3

Na přípravu omáčky budeme potřebovat menší hrnec, do kterého nalijeme worcesterskou a sójovou omáčku. Přidáme cukr, kečup, hořčici, saké, ocet a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.

4

Připravíme si větší pánev do které nalijeme slunečnicový a sezamový olej. Když je olej rozpálený, dáme do něj řízky a smažíme po obou stranách asi 5-7 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme a necháme odkapat na ubrousku.

5

Krůtí řízky nakrájíme na větší nudličky a dáme na talíř. Přidáme najemno nakrájenou kedlubnu s kousky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept