Recept

Vepřové demi-glace - základ masových omáček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 1220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54654
Kategorie: Omáčky

Ingredience

170 g Celer bulvový
200 g Cibule
1 kg Kosti vepřové
2 l Masový vývar
170 g Mrkev kořen
1,5 kávová lžička Pepř černý celý
160 g Petržel kořen
200 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,214 kcal
Kilojoule 5 079kJ
5% Sacharidy 19 g
208% Tuky 156 g
234% Sodík 5 g
203% Bílkoviny 114 g

Vepřové demi-glace - základ masových omáček postup přípravy receptu:

1

Vepřové kosti z kotlety očistíme a dobře omyjeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Uzenou slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme slaninu, na ni osmažíme kosti dozlatova. Poté je vyjmeme, na omastek přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme 7 dl červeného vína a 2 litry silného masového vývaru. Přidáme sůl, celý pepř a vývar přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a vývar budeme vařit tak, že bude pod poklicí jen lehce probublávat.

3

Základ masových omáček "demi-glace" vaříme pomalu 20 hodin. Poté jej scedíme a svaříme přibližně na 5-6 dl.

Poznámka

Vepřové demi-glace je silně zredukovaný masový fond, který použijeme při přípravě speciálních masových omáček nebo šťáv k minutkovým masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept