Recept

Vepřová plec na černém pivu se žlutou dýní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54659

Ingredience

4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
Dušená plec
100 g Celer bulvový
1 krajíc Chléb samožitný
200 g Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
100 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
5 stroužek Česnek
Na ozdobu
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
Dušená dýně
600 g Dýně Hokkaidó
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 969 kcal
Kilojoule 4 055kJ
10% Sacharidy 36 g
97% Tuky 73 g
85% Sodík 2 g
88% Bílkoviny 50 g

Vepřová plec na černém pivu se žlutou dýní postup přípravy receptu:

1

Plochou (loupanou) plec pez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme přibližně na 150 g porce. Očistíme a nadrobno pokrájíme cibule. Očistíme 12 stroužků česneku. Žlutou dýni typu Hokkaidó omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou mrkev a kousek celeru omyjeme a jemně nastrouháme. 4 snítky čerstvého rozmarýnu (4 lžíce) opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

V hrnci rozpálíme 100 g másla a dozlatova orestujeme cibuli (asi 2 minuty), přidáme 5 stroužků prolisovaného česneku a nastrouhanou zeleninu. Promícháme a restujeme ještě 5 minut. Přilijeme 1.5 litru vývaru, který přivedeme k varu. Do vývaru vložíme maso, zmírníme teplotu a pod poklicí dusíme do poloměkka přibližně 30 minut. Poté přilijeme sladké černé pivo, přidáme sůl, pepř, 3 snítky rozmarýnu a maso dusíme ještě přibližně 30 minut doměkka.

3

V druhém hrnci rozpustíme 100 g másla, na něm pod poklicí podusíme dýni se 7 stroužky prolisovaného česneku. Během dušení dýni osolíme a posypeme bílým pepřem. Dusíme asi 15-20 minut.

4

Měkké maso vyjmeme a vaříme do doby, až tekutinu zredukujeme asi na 7 dl. Šťávu zahustíme nastrouhaným chlebem, povaříme asi 2 minuty, maso vložíme zpět a provaříme další 1 minutu.

5

Maso se šťávou rozdělíme na talíře, obložíme kostkami dušené dýně, ozdobíme snítkou rozmarýnu a servírujeme s bílým křupavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept