Recept

Vepřová krkovice vařená v sádle s česnekem a bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54661

Ingredience

5 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
100 g Hořčice kremžská
2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 kg Vepřová krkovička
20 stroužek Česnek
700 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 143kJ
6% Sacharidy 23 g
123% Tuky 92 g
6% Sodík 122 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vepřová krkovice vařená v sádle s česnekem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou omytou a osušenou krkovici rozkrojíme na dvě části. Každou stáhneme provázkem tak, že z masa utvoříme válečky. Maso osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Očistíme velkou cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Očistíme 2 paličky česneku (asi 20 stroužků) a pokrájíme je. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout.

2

Ve vyšším, větším hrnci si rozpálíme sádlo a špalíčky masa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme celkem asi 8 minut. Maso vyjmeme, na výpek dáme cibuli, kterou osmažíme dorůžova, přidáme česnek, celé snítky bylinek, promícháme a krátce, asi 1 minutu ještě smažíme. Poté přidáme maso a vše zalijeme rozehřátým vyškvařeným sádlem (1-1,8 kg). Sádla dáme tolik, aby maso bylo zcela v sádle ponořené. Záleží na velikosti nádoby.

3

Krkovici v sádle zvolna vaříme - tzv. "táhneme" při mírné teplotě 90°C 3-4 hodiny. Poté ji v sádle necháme vychladnout do druhého dne.

4

Druhý den sádlo z krkovice odstraníme, maso pokrájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí.

Poznámka

Ke studené krkovici podáváme i sladkokyselé okurky nebo nastrouhaný křen. Pokud chceme podávat krkovici teplou, nakrájíme ji a v troubě na 180°C ji opečeme dozlatova. K teplé krkovici podáváme houskový nebo bramborový knedlík s kysaným zelím. Sádlo, které jsme vařením získali je příjemně ochucené, odložíme ho do sklenic a mažeme na chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept