Recept

Salát s kousky krůtího masa

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54662

Ingredience

150 g Fazole
750 ml Granule dashi
250 g Krůtí maso
1 ks Okurka salátová
40 g Ořechy vlašské
200 g Rýžová sušenka
1 ks Salát hlávkový
320 g Špenát listový čerstvý
Zálivka
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kedlubna
3 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
21% Sacharidy 76 g
19% Tuky 15 g
37% Sodík 737 mg
55% Bílkoviny 31 g

Salát s kousky krůtího masa postup přípravy receptu:

1

Do většího rendlíku nalijeme dashi a přivedeme k varu. Přidáme krůtí maso, povaříme asi 12 minut. Odstavíme z plotny a necháme 20 minut odstát. Poté maso i vývar přelijeme do větší mísy a dáme do ledničky. Za hodinu maso vyndáme a scedíme. 2 lžíce vývaru odložíme na zálivku. Krůtí maso rozkrájíme na větší proužky.

2

Do menšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme cca na 2 minuty fazolky. Poté je přendáme do studené vody, aby neztratily barvu. Z okurky vydlabeme dužinu, kterou vyhodíme. Okurku pokrájíme na tenké proužky.

3

Do mísy nalijeme 2 lžíce vývaru z masa, sójovou omáčku, Mirin, ocet, oba druhy oleje, přidáme mletý zázvor, cukr, prolisovaný česnek a nastrouhanou kedlubnu. Vše dobře promícháme.

4

Smícháme krůtí maso se zálivkou. Do mísy dáme fazolky, okurku, salát, špenát, nasekané vlašské ořechy a promícháme. Přidáme krůtí maso se zálivkou, opět promícháme. Podáváme na talířích navrch posypané rýžovými sušenkami.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept