Salát s kousky krůtího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kousky krůtího masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54662 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
150 g | Fazole |
750 ml | Granule dashi |
250 g | Krůtí maso |
1 ks | Okurka salátová |
40 g | Ořechy vlašské |
200 g | Rýžová sušenka |
1 ks | Salát hlávkový |
320 g | Špenát listový čerstvý |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kedlubna |
3 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 936,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Ořechy vlašské, Špenát listový čerstvý, Česnek, Cukr krupice, Kedlubna, Olej slunečnicový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Krůtí maso, Rýžová sušenka, Salát hlávkový, Ocet rýžový , Olej z vlašských ořechů, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kousky krůtího masa postup přípravy receptu:
1 | Do většího rendlíku nalijeme dashi a přivedeme k varu. Přidáme krůtí maso, povaříme asi 12 minut. Odstavíme z plotny a necháme 20 minut odstát. Poté maso i vývar přelijeme do větší mísy a dáme do ledničky. Za hodinu maso vyndáme a scedíme. 2 lžíce vývaru odložíme na zálivku. Krůtí maso rozkrájíme na větší proužky. |
2 | Do menšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme cca na 2 minuty fazolky. Poté je přendáme do studené vody, aby neztratily barvu. Z okurky vydlabeme dužinu, kterou vyhodíme. Okurku pokrájíme na tenké proužky. |
3 | Do mísy nalijeme 2 lžíce vývaru z masa, sójovou omáčku, Mirin, ocet, oba druhy oleje, přidáme mletý zázvor, cukr, prolisovaný česnek a nastrouhanou kedlubnu. Vše dobře promícháme. |
4 | Smícháme krůtí maso se zálivkou. Do mísy dáme fazolky, okurku, salát, špenát, nasekané vlašské ořechy a promícháme. Přidáme krůtí maso se zálivkou, opět promícháme. Podáváme na talířích navrch posypané rýžovými sušenkami. |
Poznámka
Servírujeme studené.