Recept

Hovězí hamburger se zázvorem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54663
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Hovězí maso mleté
3 polévková lžíce Kedlubna
0,5 dl Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
150 g Sýr sójový - Tofu
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 kávová lžička Zázvor celý
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
6% Sacharidy 20 g
14% Tuky 11 g
31% Sodík 615 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí hamburger se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Sýr Tofu zabalíme do utěrky a zatížíme talíři, aby vytekla přebytečná tekutina. Poté vložíme do mísky a sýr rozmačkáme na kaši.

2

Přidáme hovězí mleté maso, nakrájenou šalotku, strouhanku, přilijeme sójovou omáčku, Mirin, prolisovaný česnek, zázvor, vejce a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme. Takto zpracovanou směs uložíme na 1,5 hodiny do ledničky, poté ze směsi tvarujeme placičky.

3

Nastrouhanou kedlubnu a zbylý zázvor smícháme.

4

Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme hovězí placičky. Smažíme z každé strany asi 8 minut, dokud nebudou zbarvené do zlatova. Na hotové karbanátky rozprostřeme trochu nastrouhané kedlubny a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept