Hovězí hamburger se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hamburger se zázvorem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí maso mleté |
3 polévková lžíce | Kedlubna |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr sójový - Tofu |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 662,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Kedlubna, Olej slunečnicový, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hamburger se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Sýr Tofu zabalíme do utěrky a zatížíme talíři, aby vytekla přebytečná tekutina. Poté vložíme do mísky a sýr rozmačkáme na kaši. |
2 | Přidáme hovězí mleté maso, nakrájenou šalotku, strouhanku, přilijeme sójovou omáčku, Mirin, prolisovaný česnek, zázvor, vejce a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme. Takto zpracovanou směs uložíme na 1,5 hodiny do ledničky, poté ze směsi tvarujeme placičky. |
3 | Nastrouhanou kedlubnu a zbylý zázvor smícháme. |
4 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme hovězí placičky. Smažíme z každé strany asi 8 minut, dokud nebudou zbarvené do zlatova. Na hotové karbanátky rozprostřeme trochu nastrouhané kedlubny a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.