Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54665 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
150 g | Čokoláda bílá |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao |
2 cl | Likér pomerančový |
0,5 ks | Mango |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 76,6mg |
Draslík | 146,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr moučkový, Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Na kousky rozlámeme čokoládu. Do hrnku vlijeme smetanu a přidáme pomerančový likér. Vhodíme do smetany kousky čokolády a na plotně na mírném plameni rozpustíme. |
2 | Smetanovo-čokoládovou směs vlijeme do misky a přikryjeme průsvitnou fólií. Do druhého necháme v chladničce. |
3 | Vyjmeme z chladničky a necháme krátce na pokojové teplotě. Našleháme směs do pěny šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se krém provzdušnil. Potom z pěny buď lžícemi tvoříme noky, nebo ji stříkáme ručním šlehačem. |
4 | Oloupeme mango a pokrájíme na kostičky. Noky z pěny obkládáme kostičkami manga. Pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme připravit pěnu z moka čokolády, lžíce instantní kávy, 250 ml smetany a 2 cl kávového likéru. Zdobíme kávovými zrnky. Můžeme také pěnou plnit větrníky zhotovené z odpalovaného těsta.