Recept

Kakaový pudink s makronkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54667
Kategorie: Pudinky

Ingredience

120 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao
180 g Makronky
400 ml Mléko polotučné
4 cl Rum
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 970kJ
20% Sacharidy 72 g
50% Tuky 38 g
8% Sodík 167 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kakaový pudink s makronkami postup přípravy receptu:

1

Do hrnku nalijeme 6 lžic mléka a rozmícháme v něm kakao. Zbytek mléka na plotně zahřejeme a přidáme do něj rum.

2

150 g makronek rozdrobíme na drobné kousky. Vsypeme je do rozpuštěného kakaového prášku a přidáme horké mléko s rumem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout.

3

Do kastrolu vsypeme 100 g cukru a vlijeme 2 lžíce vody. Necháme zkaramelizovat a vzniklý karamel vlijeme do nahřáté nákypové formy.

4

Předehřejeme troubu na 200 °C. Do hlubokého plechu vlijeme vrstvu vody vysokou asi 1 centimetr a vložíme do trouby.

5

V misce ušleháme žloutky se zbytkem cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháváme do žloutkového krému střídavě tuhý sníh a rumovo-mléčnou směs rozpuštěných makronek.

6

Vzniklou hmotou naplníme nákypovou formu a vložíme ji na plech do vodní lázně. 1 hodinu pečeme, po 40 minutách pečení přikryjeme povrch alobalem.

7

Upečený pudink necháme nejdříve vychladnout na pokojové teplotě a potom 4 hodiny v chladničce. Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vody, aby se obsah dobře uvolnil a potom vyklopíme do mísy.

8

Ušleháme smetanu a cukrářským sáčkem zdobíme povrch pudinku. Podáváme se zbytkem nerozdrcených makronek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept