Kakaový pudink s makronkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakaový pudink s makronkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54667 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Kakao |
180 g | Makronky |
400 ml | Mléko polotučné |
4 cl | Rum |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 620,3mg |
Draslík | 152,7mg |
Vláknina | 1,6mg |
Vitamín A | 648,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Makronky, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kakaový pudink s makronkami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku nalijeme 6 lžic mléka a rozmícháme v něm kakao. Zbytek mléka na plotně zahřejeme a přidáme do něj rum. |
2 | 150 g makronek rozdrobíme na drobné kousky. Vsypeme je do rozpuštěného kakaového prášku a přidáme horké mléko s rumem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout. |
3 | Do kastrolu vsypeme 100 g cukru a vlijeme 2 lžíce vody. Necháme zkaramelizovat a vzniklý karamel vlijeme do nahřáté nákypové formy. |
4 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Do hlubokého plechu vlijeme vrstvu vody vysokou asi 1 centimetr a vložíme do trouby. |
5 | V misce ušleháme žloutky se zbytkem cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháváme do žloutkového krému střídavě tuhý sníh a rumovo-mléčnou směs rozpuštěných makronek. |
6 | Vzniklou hmotou naplníme nákypovou formu a vložíme ji na plech do vodní lázně. 1 hodinu pečeme, po 40 minutách pečení přikryjeme povrch alobalem. |
7 | Upečený pudink necháme nejdříve vychladnout na pokojové teplotě a potom 4 hodiny v chladničce. Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vody, aby se obsah dobře uvolnil a potom vyklopíme do mísy. |
8 | Ušleháme smetanu a cukrářským sáčkem zdobíme povrch pudinku. Podáváme se zbytkem nerozdrcených makronek. |