Jednoduchý recept

Miska s rebarborou a jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54669
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

100 g Cukr krupice
250 g Jahody zahradní
40 g Maizena - kukuřičný škrob
500 g Reveň (Rebarbora)
400 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
500 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
21% Sacharidy 77 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 111 mg
11% Bílkoviny 6 g

Miska s rebarborou a jahodami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky.

2

Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

3

Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept