Jednoduchý recept

Babičina škvarková pomazánka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54675

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
120 g Vepřové maso pečené
500 g Vepřové škvarky
4 dl Voda pitná
2 ks Šalotka
Domácí vepřové škvarky
4 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 kg Sádlo syrové
Babičina škvarková pomazánka
700 g Chléb celozrnný žitný

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,016 kcal
Kilojoule 8 434kJ
16% Sacharidy 58 g
225% Tuky 169 g
43% Sodík 858 mg
116% Bílkoviny 65 g

Babičina škvarková pomazánka postup přípravy receptu:

1

Vysmažíme nejdříve domácí vepřové škvarky: vepřové syrové sádlo očistíme nožem. Pokrájíme na kostičky přibližně 1.5 x 1.5 cm. Pokrájené sádlo dáme do hrnce (nebo hluboké větší pánve) s těžkým dnem. Přilijeme 0.5- 1.7 dl vody. Sádlo za častého promíchání smažíme při střední teplotě pod poklicí. Kostičky sádla se musí vyškařit na zlaté škvarky.

2

Jakmile je už dostatek vyškvařeného sádla a škvarky "plavou" v sádle, můžeme průběžně naběračkou sádlo odebírat. Ke konci smažení do sádla se škvarky přilijeme mléko. Poté sádlo scedíme, nalijeme do keramického džbánu s víkem nebo zavařovací sklenice. Sádlo odložíme, využijeme je jinak. Zlaté škvarky v sítu mírně pomačkáme vidličkou a necháme okapat.

3

Do rendlíku dáme 2 vejce s 3-4 dl vody a vejce uvaříme natvrdo. Vaříme 9-10 minut. Poté je zchladíme a oloupeme. Domácí škvarky, pečené vepřové maso a vejce pomeleme na masovém strojku. Vše v míse promícháme se solí, pepřem a plnotučnou hořčicí. Očištěné šalotky a jarní cibulku omyjeme. Šalotku pokrájíme najemno a přimícháme ji do pomazánky. Zelenou cibulku nakrájíme na tenké plátky.

4

Chleby namažeme škvarkovou pomazánkou, ozdobíme je jarní cibulkou a podáváme.

Poznámka

Škvarkovou pomazánku můžeme dochucovat různým kořením podle vlastní fantazie a chuti. Například: nakrájenými sladkokyselými okurkami, kmínem, chilli papričkou, majoránkou atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept