Recept

Velikonoční bůčková kapsa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54678

Ingredience

0,5 dl Olej slunečnicový
2 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kg Vepřový bok
3 dl Voda pitná
Nádivka
8 polévková lžíce Kopřiva
2 dl Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rohlíky bílé
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 špetka Zázvor mletý
1 polévková lžíce Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

97% Kalorie 1,906 kcal
Kilojoule 7 975kJ
9% Sacharidy 32 g
239% Tuky 179 g
13% Sodík 262 mg
67% Bílkoviny 38 g

Velikonoční bůčková kapsa postup přípravy receptu:

1

Připravíme nejdříve nádivku: jarní mladé kopřivy a listy medvědího česneku omyjeme, vodu setřepeme, lístky otrháme a pokrájíme na proužky. Rohlíky (nebo housky) pokrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem a smetanou. V druhé misce utřeme máslo se žloutky do pěny. Postupně k němu budeme přimíchávat sůl, pepř, muškátový květ a zázvor. Poté přidáme namočené rohlíky, pokrájené kopřivy a vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

2

Špalíček omytého prorostlého (libovějšího) bůčku prokrojíme přibližně uprostřed tak, že utvoříme hlubokou kapsu, kterou naplníme nádivkou a dobře uzavřeme párátky. Poté bůček převážeme provázkem a utvoříme pevný špalíček.

3

Maso v pekáčku na rozpáleném oleji orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme vodu, pivo a pod poklicí maso pečeme v předehřáté troubě na 180°C 60 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a otáčíme. Dalších 15-20 minut maso opečeme dozlatova bez poklice.

4

Z upečené masové kapsy odstraníme párátka a provázek. Maso pokrájíme na plátky, přelijeme výpekem a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši. Plátky masa můžeme podávat i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept