Jednoduchý recept

Hanácké koláče

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5468

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr krupice
40 g Droždí
1,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej stolní
5 polévková lžíce Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 937 kcal
Kilojoule 3 922kJ
37% Sacharidy 135 g
45% Tuky 34 g
21% Sodík 429 mg
39% Bílkoviny 22 g

Hanácké koláče postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kvásek z vlažného mléka a droždí. Do jiné nádoby nasypeme mouku, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky a přidáme olej. Pak přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme vykynout.

2

Rozdělíme ho na čtyři kusy a každý vyválíme do menší placky.

3

Do každé zabalíme čtvrtinu tvarohové náplně a znovu vyválíme tlustý koláč o průměru asi 25 cm.

4

Potřeme jej povidly rozmíchanými s rumem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvilku vykynout.

5

Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

6

Před dopečením potřeme okraje rozšlehaným vejcem.

Poznámka

Náplň: 300 g měkkého tvarohu, 80 g pískového cukru, 3 žloutky, rozinky, citronová kůra. Drobenka: 100 g másla, 100 g pískového cukru, 100 g hladké mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept