Recept

Vepřová domácí paštika se sherry brandy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54680
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

0,5 dl Borovička
200 g Játra vepřová
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl mořská
500 g Vepřový bok
Marináda
1 kávová lžička Cukr krupice
5 g Jalovec
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 dl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,216 kcal
Kilojoule 5 089kJ
4% Sacharidy 14 g
143% Tuky 107 g
59% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Vepřová domácí paštika se sherry brandy postup přípravy receptu:

1

Vepřový, omytý a osušený, prorostlý bůček a uzenou slaninu pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme celým jalovcem, celým černým pepřem, novým kořením, přidáme snítku tymiánu (1 lžíce), 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli a vše zalijeme červeným sladkým vínem a sherry brandy. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky. Maso necháme marinovat 12 hodin.

2

Druhý den maso i s marinádou vložíme do zapékací mísy a pod poklicí v předehřáté troubě při 170°C pečeme přibližně 1.5 hodiny. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Upečené maso vyjmeme, výpek scedíme, zachytíme do sklenice a necháme vychladnout. Sádlo z vychladlého výpeku sebereme.

3

Omytá syrová játra a maso 2x pomeleme najemno na masovém strojku. Směs v misce vyšeháme s měkkým máslem, promícháme s mořskou solí, pepřem a borovičkou. Paštiku dáme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a povrch paštiky uhladíme. Zalijeme roztopeným sádlem z výpeku, sklenice uzavřeme a zavaříme.

Poznámka

Paštiku ve sklenicích zavařujeme ve vodní lázni 45-60 minut při 80°C (podle velikosti skleniček). Zavařená paštika vydrží ve sklenicích i několik měsíců. Paštiku mažeme na chleby, opečené tousty, pečivo. Podáváme k ní čerstvá rajčata, okurky nebo papriku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept