Telecí dršťky na calvadosu a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí dršťky na calvadosu a víně
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 54698 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 dl | Calvados |
200 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
160 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Víno jablečné |
3,2 l | Voda pitná |
800 g | Dršťky syrové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 244,0mg |
Draslík | 896,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Dršťky syrové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Mrkev kořen, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí dršťky na calvadosu a víně postup přípravy receptu:
1 | Telecí dršťky dobře promyjeme pod studenou vodou. Dáme je do hrnce s 1,2 litrem vody, přivedeme k varu, vaříme je přibližně 3-4 minuty, vodu z drštěk slijeme. Dršky opláchneme znovu pod tekoucí vodou, dáme zpět do čistého hrnce, přilijeme 2 litry vývaru, 2 dl jablečného vína, 2 dl bílého vína, přidáme sůl, celý pepř, bobkové listy, očištěné cibule s česnekem, celou očištěnou a omytou kořenovou zeleninu: celer, petržel a mrkev. Pod poklicí dršťky vaříme doměkka přibližně 1 hodinu. Poté vše přendáme do pekáče a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny. Občas dršťky otočíme. Měkké maso vyjmeme z vývaru a vychladlé pokrájíme na nudličky. Vývar scedíme do rendlíku a svaříme na hustější konzistenci. Zeleninu pokrájíme na kousky a odložíme ji do misky. Do vzniklé šťávy přimícháme 4 dl calvadosu a dochutíme ji solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. |
2 | Na talíře rozdělíme telecí dršťky se zeleninou. Přelijeme je calvadosovou šťávou a servírujeme. |
Poznámka
K telecím dršťkám na calvadosu podáváme malé koktejlová jablíčka v karamelu.