Recept

Telecí dršťky na calvadosu a víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54698
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 dl Calvados
200 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 l Hovězí vývar základní
160 g Mrkev kořen
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
2 dl Víno jablečné
3,2 l Voda pitná
800 g Dršťky syrové

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 807kJ
9% Sacharidy 33 g
133% Tuky 100 g
92% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Telecí dršťky na calvadosu a víně postup přípravy receptu:

1

Telecí dršťky dobře promyjeme pod studenou vodou. Dáme je do hrnce s 1,2 litrem vody, přivedeme k varu, vaříme je přibližně 3-4 minuty, vodu z drštěk slijeme. Dršky opláchneme znovu pod tekoucí vodou, dáme zpět do čistého hrnce, přilijeme 2 litry vývaru, 2 dl jablečného vína, 2 dl bílého vína, přidáme sůl, celý pepř, bobkové listy, očištěné cibule s česnekem, celou očištěnou a omytou kořenovou zeleninu: celer, petržel a mrkev. Pod poklicí dršťky vaříme doměkka přibližně 1 hodinu. Poté vše přendáme do pekáče a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny. Občas dršťky otočíme. Měkké maso vyjmeme z vývaru a vychladlé pokrájíme na nudličky. Vývar scedíme do rendlíku a svaříme na hustější konzistenci. Zeleninu pokrájíme na kousky a odložíme ji do misky. Do vzniklé šťávy přimícháme 4 dl calvadosu a dochutíme ji solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.

2

Na talíře rozdělíme telecí dršťky se zeleninou. Přelijeme je calvadosovou šťávou a servírujeme.

Poznámka

K telecím dršťkám na calvadosu podáváme malé koktejlová jablíčka v karamelu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept