Kebabčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebabčata
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
600 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
200 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
100 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 133,6mg |
Draslík | 715,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 461,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebabčata postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s česnekem a polovinou dávky cibule. Mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce a část strouhanky (druhou část použijeme při tvarování kebabčat). Směs dobře promícháme a rozdělíme na 40 stejných dílků. |
2 | Z dílků tvarujeme malé oválné karbanátky (4ks na 1 porci). V horkém oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. |
3 | Při podávání kebabčata přeléváme zbylým výpekem a obkládáme je plátky rajčat a cibule. |