Recept

Koktejlová jablíčka v karamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54700
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,3 ks Badyán
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 ks Hřebíček
16 ks Koktejlová jablíčka nakládaná
0,5 kávová lžička Skořice celá
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 349kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
1% Bílkoviny 0 g

Koktejlová jablíčka v karamelu postup přípravy receptu:

1

Malá koktejlová "baby jablíčka" omyjeme a osušíme. Stopky jim necháme. Do rendlíku si nalijeme 2 dl bílého kvalitního vína, přidáme 1 hřebíček, malý kousek celé skořice (0,5 lžičky), 0,3 badyánu a jablíčka ve víně povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, nahusto je posypeme třtinovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zkaramelizují. Zkaramelizovaná jablíčka podáváme jako předkrm, přílohu nebo samostatně jako zákusek.

Poznámka

Stopku u jablíček necháváme proto, že je za stopku zachytíme a při přípravě se nedotýkáme jablíček. Poslouží nám místo párátka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept