Koktejlová jablíčka v karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejlová jablíčka v karamelu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 54700 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,3 ks | Badyán |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Hřebíček |
16 ks | Koktejlová jablíčka nakládaná |
0,5 kávová lžička | Skořice celá |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Hřebíček, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koktejlová jablíčka nakládaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejlová jablíčka v karamelu postup přípravy receptu:
1 | Malá koktejlová "baby jablíčka" omyjeme a osušíme. Stopky jim necháme. Do rendlíku si nalijeme 2 dl bílého kvalitního vína, přidáme 1 hřebíček, malý kousek celé skořice (0,5 lžičky), 0,3 badyánu a jablíčka ve víně povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, nahusto je posypeme třtinovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zkaramelizují. Zkaramelizovaná jablíčka podáváme jako předkrm, přílohu nebo samostatně jako zákusek. |
Poznámka
Stopku u jablíček necháváme proto, že je za stopku zachytíme a při přípravě se nedotýkáme jablíček. Poslouží nám místo párátka.