Jednoduchý recept

Vanilkové velouté - pěnová smetanová omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54701
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

5 dl Hovězí vývar základní
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
Jíška
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 135kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
17% Sodík 330 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vanilkové velouté - pěnová smetanová omáčka postup přípravy receptu:

1

V rendlíku si rozehřejeme máslo, přimícháme k němu hladkou mouku a usmažíme hladkou světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme chladnější čistý vývar a za častého promíchání jíšku pomalu vaříme asi 10 minut. Přidáme rozříznutý vanilkový lusk, povaříme 4 minuty, lusk vyjmeme, vyjmeme nožem vnitřek lusku, který vrátíme do omáčky. Přilijeme smetanu a vaříme asi 5-7 minut, až nám omáčka začne houstnout. Odstavíme z plotny, přimícháme máslo, a když se rozpustí, elektrickým šlehačem vyšleháme omáčku do pěny.

Poznámka

Místo hovězího vývaru můžeme použít silný čistý kuřecí vývar. Velouté použijeme k vařeným masům nebo minutkám aj. Omáčku můžeme ochutit bílým pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept