Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54702

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
150 g Hlíva ústřičná
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Shiitake houby
600 g Sýr Feta
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 487kJ
12% Sacharidy 42 g
25% Tuky 19 g
51% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Sýr Feta s houbami postup přípravy receptu:

1

Sýr Feta zabalíme do utěrky a zatížíme, aby se zbavil přebytečné tekutiny. Necháme asi 1 hodinu odstát. Poté sýr vybalíme a nakrájíme na 8 slabších plátků.

2

Do pánve dáme máslo a olej z vlašských ořechů. Rozpálíme, přidáme utřený česnek, mletý zázvor, pokrájenou jarní cibulku a houby. Smažíme asi 4 minuty, poté přendáme z pánve do misky.

3

Do stejné pánve přilijeme slunečnicový olej i zbytek sezamového, sýr osolíme, opepříme a smažíme do zlatova cca 7 minut z obou stran.

4

Sýr z pánve následně odložíme stranou.

5

V pánvi ponecháme trochu oleje, přilijeme sójovou omáčku a Mirin, přidáme směs hub a zamícháme, smažíme asi 3 minuty. Sýr Tofu naservírujeme na talíře, navrch naskládáme houbovou směs. Posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept