Recept

Hovězí srdíčko s vanilkovým velouté

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 285 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54703
Kategorie: Maso

Ingredience

Na ozdobu
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
Vývar
1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Hovězí srdce
2 ks Hřebíček
740 g Kosti hovězí morkové
80 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
0,5 polévková lžíce Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
1 ks Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
5,5 l Voda pitná
Knedlíčky
2 stroužek Česnek
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Veka
Vanilkové velouté - smetanová omáčka
40 g Máslo čerstvé
1,4 dl Smetana ke šlehání 31%
1 ks Vanilkový lusk
Jíška
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,010 kcal
Kilojoule 8 408kJ
10% Sacharidy 37 g
294% Tuky 220 g
29% Sodík 582 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí srdíčko s vanilkovým velouté postup přípravy receptu:

1

Hovězí morkové kosti a hovězí srdce dobře omyjeme. Kosti vložíme do většího hrnce, přilijeme asi 3 litry vody a kosti přivedeme k varu. Necháme je vařit 1-2 minuty, poté vodu slijeme, kosti vyjmeme, hrnec omyjeme a znovu do něj vložíme kosti, sůl a zalijeme čistou studenou vodou (2,5 litru). Vodu pomalu přivedeme k varu. Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel. Cibuli očistíme, ale necháme ji jednu slupku a opláchneme ji. Očistíme 3 stroužky česneku a pórek. Do vody přidáme hovězí srdce, kořenovou zeleninu, cibuli, 1 stroužek česneku, nové koření, hřebíček, celý pepř, bobkový list a pór. Jakmile se začne voda vařit, snížíme teplotu a vodu pod poklicí necháme jen probublávat. Vaříme 2 hodiny.

2

Připravíme si morkové knedlíčky: 100 g veky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova a dáme je do mísy. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přidáme do mísy. Přidáme vejce, mletý pepř, muškátový oříšek, prolisovaný stroužek česneku a sůl. Směs promícháme, zakryjem a počkáme, až se uvaří morkové kosti.

3

Mezitím si uvaříme vanilkové velouté - pěnová smetanová omáčka:

4

V rendlíku si rozehřejeme máslo, přimícháme k němu hladkou mouku a usmažíme hladkou světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme chladnější čistý vývar a za častého promíchání jíšku pomalu vaříme asi 10 minut. Přidáme rozříznutý vanilkový lusk, povaříme 4 minuty, lusk vyjmeme, vyjmeme nožem vnitřek lusku, který vrátíme do omáčky. Přilijeme smetanu a vaříme asi 5-7 minut, až nám omáčka začne houstnout. Odstavíme z plotny, přimícháme máslo, a když se rozpustí, elektrickým šlehačem vyšleháme omáčku do pěny.

5

Z uvařených kostí vyjmeme morek, který pokrájíme a přidáme do připravené směsi. Vše důkladně znovu promícháme a vytvoříme kulaté knedlíčky o průměru 3-4 cm, které obalíme v polohrubé mouce. 1 litr vývaru z kostí přecedíme do druhého hrnce, přivedeme ho znovu k varu, vložíme do něj knedlíčky a vaříme je asi 5 minut (podle velikosti). Knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou. Z uvařeného srdce odkrojíme tvrdší části a odstraníme blanky. Zbyde nám čisté maso, které přes vlákno nakrájíme na úhledné tenké plátky.

6

Na mělké talíře nalijeme vyšlehanou vanilkovou omáčku valouté. Do středu omáčky naaranžujeme uvařené knedlíčky, obložíme je plátky srdíčka, ozdobíme snítkami petrželky kudrnky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept