Recept

Krůtí omeleta s polevou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54704
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice
50 g Kedlubna
750 g Krůtí maso
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
4 ks Šalotka
4 ks Shiitake houby
60 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 kávová lžička Zázvor mletý
Poleva
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 kávová lžička Solamyl
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
Krůtí omeleta s polevou
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 636kJ
22% Sacharidy 80 g
15% Tuky 11 g
43% Sodík 863 mg
109% Bílkoviny 61 g

Krůtí omeleta s polevou postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme houby a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 30 minut stát, poté je scedíme a rozkrájíme na proužky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Do větší mísy dáme pokrájené houby, mleté krůtí maso, nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, mletý zázvor, strouhanku, vejce, sójovou omáčku, hořčici, Mirin a vše dobře promícháme.

3

Do větší pánve vlijeme trochu oleje a rozpálíme. Poté přidáme směs, kterou rovnoměrně rozprostřeme. Navrch klademe plátky kedlubny.

4

Směs smažíme zlehka asi 15 - 20 minut, dokud nezačne šťáva probublávat. Zvýšíme teplotu a smažíme ještě 4 minuty, dokud není směs dobře propečená.

5

V menšim hrnci smícháme sójovou omáčku, Mirin, 3 lžíce vody a Solamyl.

6

Za stálého mícháme vaříme asi 5 - 7 minut, než poleva zhoustne, poté odstavíme.

7

Troubu přepneme na gril a vložíme do ní masovou omeletu. Grilujeme cca 5 minut, poté omeletu potřeme polevou a necháme grilovat dalších 7 minut. Nakonec omeletu vyndáme a rozdělíme na porce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept