Vanilkový krém z mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový krém z mléka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54706 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
500 ml | Mléko polotučné |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 290,2mg |
Draslík | 24,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový krém z mléka postup přípravy receptu:
1 | Do misku vlijeme 250 ml mléka. Přidáme Maizenu, žloutky a 40 g cukru. Vymícháme dohladka krém. |
2 | Vanilkový lusk podélně nařízneme. Do hrnku vlijeme zbytek mléka a 20 g cukru. Přidáme naříznutý vanilkový lusk. Hrnek s mlékem, cukrem a luskem zahříváme a necháme přejít varem. |
3 | Potom odstavíme ze sporáku a vyndáme vanilkový lusk. Vyškrábeme z něho dřeň a vložíme zpátky do mléka. |
4 | Znovu uvedeme mléko k varu a vešleháme krém z Maizeny, žloutků a cukru. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém. |
5 | Naplníme krémem formičky a povrch zasypeme zbytkem cukru. Necháme hodinu chladit a pak vyklopíme a podáváme. |
Poznámka
Do horkého krému můžeme také vmíchat sníh z bílků. Můžeme jím potom plnit sladké zákusky, například větrníky.