Recept

Dezert s piškotovým těstem a ovocem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54708

Ingredience

Na piškotovou hmotu
100 g Cukr moučkový
60 g Maizena - kukuřičný škrob
60 g Mouka polohrubá
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Další suroviny
100 g Kandované ovoce
200 g Kompot ananasový
200 ml Likér bylinný - Strega
2 cl Likér mandlový - Amaretto
2 cl Sherry brandy
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
Vanilkový krém z mléka [54706]
80 g Cukr moučkový
40 g Maizena - kukuřičný škrob
500 ml Mléko polotučné
3 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
19% Sacharidy 70 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 59 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dezert s piškotovým těstem a ovocem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme piškotovou hmotu: v misce ušleháme z cukru a žloutků krém. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přidáme do krému. Prosejeme mouku i Maizenu, prošleháme na těsto.

2

Vyložíme plech pečicím papírem, vlijeme na něj piškotovou hmotu, předehřejeme troubu na 200°C a plech vložíme do trouby. Pečeme 15 minut, poté plát těsta necháme vychladnout a rozkrájíme na 3 pruhy.

3

Připravíme vanilkový krém z mléka [54706]:

4

Do misky vlijeme 250 ml mléka. Přidáme Maizenu, žloutky a 40 g cukru, vymícháme do hladka krém.

5

Vanilkový lusk podélně nařízneme. Do hrnku vlijeme zbytek mléka a 20 g cukru, přidáme naříznutý vanilkový lusk. Hrnek s mlékem, cukrem i luskem zahříváme, necháme přejít varem, poté odstavíme ze sporáku a vanilkový lusk vyjmeme. Vyškrábeme z něj dřeň a vložíme ho zpátky do mléka.

6

Znovu uvedeme mléko do varu, zašleháme krém z Maizeny, žloutků i cukru. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.

7

Povrch krému zasypeme zbytkem cukru. Necháme hodinu chladit, poté prolisujeme přes síto a přimícháme do tuha ušlehanou smetanu.

8

Nakrájíme na kostičky kandované ovoce, zalijeme višňovým likérem. Okapané kompotované ovoce rozkrájíme na kostičky a zakapeme mandlovým likérem.

9

Do podlouhlé formy vložíme jeden piškotový plát a zakapeme třetinou bylinného likéru. Potřeme třetinou vanilkového krému a naskládáme na něj kompotované ovoce. Přiložíme druhý plát piškotu, zakapeme druhou třetinou bylinného likéru, zalijeme druhou třetinou krému a obložíme kandovaným ovocem. Přidáme třetí piškotový plát a zakapeme zbytkem likéru. Nakonec zalijeme zbytkem krému, necháme v chladu alespoň 4 hodiny odležet, poté podáváme. Před podáváním dezert ještě potřeme do tuha ušlehanou smetanou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept