Žitný chléb s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žitný chléb s pepřem
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54711 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
20 g | Kachní sádlo |
400 g | Mouka žitná celozrnná |
20 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
240 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 14,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kachní sádlo, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná celozrnná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žitný chléb s pepřem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, sůl, drcený pepř, cukr a sušené droždí. Zalijeme vodou a rozpuštěným kachním sádlem, prohněteme a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program francouzský chléb a necháme péct. |