Recept

Makarony s houbami a jarní cibulkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54713

Ingredience

3 plátek Anglická slanina
1 ks Cibulka jarní
500 ml Granule dashi
250 g Hlíva ústřičná
300 g Houba shimeji
100 g Houby enoki
35 g Margarín
0,5 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
3 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
30% Sacharidy 107 g
10% Tuky 7 g
17% Sodík 334 mg
39% Bílkoviny 22 g

Makarony s houbami a jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Vhodíme špagety a snížíme teplotu, uvaříme podle návodu na obalu. Poté špagety scedíme pod studenou vodou.

2

Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a přidáme na proužky rozkrájenou slaninu. Smažíme asi 5 minut, poté slaninu dáme stranou.

3

Do stejné pánve vložíme margarín a plátky česneku, necháme asi minutu orestovat. Poté přisypeme nakrájenou hlívu ústřičnou a houby shimeji. Smažíme, dokud nejsou dostatečně měkké.

4

Do hlubší pánve vlijeme Mirin, dashi, sójovou omáčku, pepř, přidáme slaninu a vaříme asi 10 minut, dokud se neodpaří část tekutiny. Přidáme zbytek margarínu, houby enoki, makarony a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Podáváme v hlubších miskách, navrch posypeme pokrájenou jarní cibulkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept